Home » Wipstoelen

Wipstoelen

Een wipstoeltje kan erg handig zijn wanneer je baby niet op de grond kan liggen, en je hem ook niet even kan of wil vasthouden. Hier zijn een aantal tips voor het gebruik van wipstoelen. 

3 tips voor het algemeen gebruik van wipstoelen

  • Het is geen veilige slaapplek. Gebruik de wipstoel dus alleen als de baby wakker is. 
  • Houd altijd toezicht op je baby in de wipstoel.
  • Zet de wipstoel niet naast een warmtebron. 

Het is belangrijk dat de wipstoel een goed tuigje heeft. Zo kan je baby er niet uitvallen of onderdoor glijden. De veiligste optie heeft óók banden over de schouders. Belangrijk is dat je erop let dat de openingen voor de beentjes niet te groot zijn; de baby mag er natuurlijk niet doorheen kunnen. 

Uiterlijk wipstoeltje

Qua bekleding voor het tuigje, is aan te raden om te kiezen voor iets met zo min mogelijk plooien en naden. Op deze manier is het makkelijker om de bekleding schoon te maken. Let erop, dat het kan zijn dat je de bekleding met de hand moet wassen. 

Als je nou niet zo veel plek hebt op je kamer of je wilt de wipstoel graag meenemen op reis. Zou je een wipstoel kunnen kiezen die je kan inklappen

Ook is het handig om de verstelbaarheid te bekijken. Als je je baby eten wilt geven in de wipstoel is het makkelijker om de baby een beetje rechtop te laten zitten. 

Nieuw of tweedehands?

Wipstoelen zijn er al vanaf €20, maar deze prijs kan aardig oplopen tot maar liefst €300! Een goede wipstoel hoeft natuurlijk niet duur te zijn. Maar mocht je dan toch wel kiezen voor een dure wipstoel, zorg er dan wel voor dat je er langer dan 6 maanden gebruik van kan maken. 

Je zou eventueel ook een tweedehands wipstoel kunnen kopen. Je moet dan wel op een aantal dingen letten. Missen er geen schroeven of bouten, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Check of het houd nog intact is. Ga altijd even langs bij de verkoper om de stoel te bekijken voordat je betaald.

Betrouwbare oppas

Natuurlijk wil je een keertje weg kunnen samen met je partner. Of je wil iets gaan doen met vriendinnen en je partner is ook niet thuis vanwege werk of iets dergelijks en je ouders kunnen ook niet oppassen, is het handig om een oppas te regelen. Maar hoe vind je nou een goede en betrouwbare…
Lees verder
BabyBaby