Reizen met je kindje

Een weekendje weg gaan met je kindje kan al eigenlijk heel snel. Als je je baby in de maxicosi kan vervoeren kan je al op pad. Vliegen mag ook al na 7 dagen, maar dit wordt niet aangeraden tot onder de 6 weken oud. Hier geef ik je verder nog een aantal tip en handigheidjes voor wanneer je gaat reizen met je kindje. 

Paklijst voor baby

Natuurlijk verschilt het per locatie en hoe lang je weg gaat, wat je moet meenemen, maar ik geef je alvast wel een lijstje met dingen die je sowieso moet meenemen, wanneer je gaat reizen met je kindje. Om mee te nemen zijn verschillende ‘laagjes’ handig. Zo kun je bij elk type weer je baby goed kleden. Neem ook genoeg rompertjes en T-shirts mee, deze kun je goed gebruiken voor bij het strand of het zwembad. 

Ook is het handig om je eigen ‘apotheek’ mee te nemen. Belangrijke dingen die verstandig zijn om mee te nemen:
  • Een EHBO-setje, inclusief pleister, een pincetje en ontsmettingsmiddel
  • Vitamine D
  • Diacure (tegen diarree)
  • paracetamol voor baby’s
  • Anti muggenolie
  • Thermometer
  • Zonnebrand voor kinderen
  • Aftersun

Voor bij een vakantie met de auto; Zorg voor voldoende eten en drinken. Als het erg warm is, is het belangrijk om voldoende te drinken. Neem ook bij een langere autorit om de 2 uur een kwartier pauze. Zet de auto dan in de schaduw en doe de deuren open, zodat de auto kan afkoelen. 

Een aantal leuke bestemmingen voor je vakantie 

Als je het weer in Nederland een beetje zat bent en je het wel zin in om te gaan reizen met je kindje, heb ik hier een aantal leuke en kindvriendelijke bestemmingen voor je op een rijtje gezet. 

Een mooi strand wat je kunt bezoeken als je gaat reizen met je kindje

Menorca. Dit eiland heeft ook wel als bijnaam ‘buggy-eiland’. Het is het familie eiland van Spanje. Er zijn veel kindvriendelijke hotels, mooie strandjes en leuke stadjes om te bezoeken. 

Griekenland. In Griekenland heb je een aardige hoeveelheid hotels met babyfaciliteiten. Daarnaast heb je natuurlijk niet te vergeten ook de mooie stranden, de cultuur, lekker eten en leuke stadjes.  

De Canarische eilanden. Dit is een van de populaire bestemmingen voor een zonvakantie. Dit komt omdat je bijna het hele jaar zon hebt, zelf in januari en februari kan het daar 20 graden zijn. Zelf ben ik toen ik klein was naar Lanzarote geweest, dat vond ik erg mooi. 

De Algarve. Hier kun je erg lekker eten. Ook heb je hier mooie stranden langs de kust. Wat een voordeel is, is dat buiten het hoogseizoen de prijzen erg betaalbaar zijn. 

Turkije. Je hebt hier veel lage prijzen als het gaat om hotels dit is natuurlijk ideaal. Met de goedkope prijzen, het lekkere eten en het mooie weer, wordt Turkije een populaire vakantiebestemming. 

Bestemmingen buiten Europa

Curaçao. Een ideale bestemming voor een zonvakantie. Het hele jaar is het rond de 30 graden. En je kunt er heel makkelijk kindvriendelijke appartementen huren. Verder is het ook gewoon een heel mooi eiland om te zien. 

Nog een mooi strand voor wanneer je gaat reizen met je kindje

Dubai. Nog zo’n fijne zonvakantie bestemming. Het land is erg schoon, heeft een goede gezondheidszorg en er is genoeg te doen voor gezinnen. Soms kan het wel lastig zijn om goed met je buggy te wandelen, dus zorg er daarom voor om ook een babydrager mee te nemen. 

Thailand. En dan last but not least, mijn persoonlijke favoriet, Thailand. Ik ben hier twee keer geweest en vond het erg mooi. Misschien denk je zo als eerste dat Thailand niet zo geschikt is voor kinderen, maar je kan er prima heen. Er zijn misschien niet zo veel activiteiten voor kinderen, toch zijn er een heleboel tempels die ook leuk zijn voor kinderen. ik zelf was 4 toen ik er voor het eerst heen ging en ik vond het erg leuk. Wat wel jammer is is dat het niet overal heel schoon is. Een andere optie is Bali, dat is ook een erg mooie bestemming. 

Wanneer je naar een land zoals Thailand gaat, zul je je moeten inenten (tegen bijv. Malaria). Het is dus wel belangrijk dat je dat van te voren altijd even bij de GGD checkt of dat nodig is.