Populaire babynamen

Voor bij de populaire babynamen

Een naam voor je baby is natuurlijk niet niks, dus om je een beetje op weg te helpen heb ik een aantal populaire babynamen voor zowel jongens als meisjes op een rijtje gezet. En een aantal tips om je te helpen kiezen naar een leuke naam. 

Afgelopen jaar waren de namen Noah en Emma het meest populair. In 2020 kregen maar liefst 807 jongens de naam Noah en kregen 685 meisjes de naam Emma.

In 2020 werden 167.157 baby’s geboren. Hiervan waren  85.540 jongens en 81.617 meisjes. 

De populairste namen volgen hieronder:

JongensnamenMeisjesnamen
NoahEmma
SemJulia & Mila
Liam & LucasTess
DaanSophie
FinnZoë
LeviSara
LuukNora
MeesYara
JamesEva
MilanLiv

Keuze maken

Je hebt nu een aantal populaire babynamen gezien. Dan komt er het moment dat je een keuze moet gaan maken, natuurlijk hoef je niet te kiezen voor een van de standaard, populaire namen. Misschien heb je zelfs al gewoon een naam in gedachte. Wat dan wel leuk is om te doen, maar zeker niet verplicht, is om te kijken wat de naam van je kindje nou betekent en hoe populair de naam is. Dit kan je heel gemakkelijk om sommige sites invullen en zij geven dan een aantal dingen aan over de naam die je hebt gekozen. Zo zijn er sites die laten weten: hoe populair de naam afgelopen jaar was, wat de herkomst is, de betekenis van de naam, welke kenmerken er passen bij de naam, hoeveel andere jongens of meisjes de naam hebben gekregen en het aantal personen in Nederland met deze naam.