Home » Luiers » Wegwerpluiers

Wegwerpluiers

Wegwerpluiers heb je net als wasbare luiers in verschillende soorten. Waar kun je op letten bij het kiezen van de juiste luier voor je baby?

Verschillende soorten wegwerpluiers, hier iemand die een wegwerpluier vast houdt.

Een dikkere en grotere luier wil niet zeggen dat het meteen een beter luier is. Je kunt een luier met een prima absorptievermogen hebben, maar als de maat niet goed is kan hij alsnog lekken.

Dus belangrijk om op te letten bij het kiezen van wegwerpluiers. 
  • Hoe snel deze urine opneemt
  • De pasvorm 
  • Of de luier makkelijk aan- en uittrekbaar zijn. 
Juiste maten

Een pasgeboren baby draagt meestal maat 1. De ontlasting van een baby die alleen maar melk drinkt, is natuurlijk vloeibaarder dan die van een baby die ook voedsel eet. Het absorberend vermogen bij de luiers is hier dus op aangepast. Een tip: neem een luier met plasindicator (een strip in de luier die verkleurd als het nat wordt). Bij kleine baby’s is het soms nog lastig om te voelen of ze hebben geplast.

Als je baby een paar maanden oud is, kiezen de meeste ouders om over te gaan naar maat 3, dit komt omdat maat 2 erg dichtbij maat 1 ligt. Maat 4 is voor dreumesen, deze gebruik je het langst. Dus sla deze veel in als ze in de aanbieding zijn.

Dit zijn een aantal redenen waarom mensen kiezen voor wegwerpluiers. 
  • Het is makkelijker en hygiënischer. 
  • Mensen hebben geen zin in extra was. 
  • Vaak gebruiken kinderopvangs geen wasbare luiers.
  • Mensen vinden wasbare luiers vaak gedoe of hadden last van lekken.

Betrouwbare oppas

Natuurlijk wil je een keertje weg kunnen samen met je partner. Of je wil iets gaan doen met vriendinnen en je partner is ook niet thuis vanwege werk of iets dergelijks en je ouders kunnen ook niet oppassen, is het handig om een oppas te regelen. Maar hoe vind je nou een goede en betrouwbare…
Lees verder
BabyBaby