Leuke uitstapjes

Er zijn een heleboel leuke uitstapjes om te doen met je kinderen. Maar wat zijn nou de leukste uitstapjes? Ik heb er een aantal op een rijtje gezet voor je. Ook met een korte omschrijving, een eventuele persoonlijke ervaring en de geschikte leeftijd. 

Spoorwegmuseum

Om te beginnen het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het is een ruim museum, waar je fijn rond kunt lopen. Je kunt er treinen van vroeger bekijken, of in de treinen klimmen. Ook kun je een speciale route volgen met een koptelefoon op. Kortom er is dus best veel leuks te doen en zeker geen saaie belevenis. 

Een stoomlocomotief uit het spoorweg museum. een van de  leuk uitstapjes voor met je kinderen.

Zelf ben ik er een keertje geweest toen ik nog heel klein was. Ik kan me er helaas niet meer zoveel van herinneren, maar inderdaad wel dat het een hele grote ruimte was en dat er heel veel verschillende dingen te doen waren. 

Ik zou zeggen dat dit museum het leukste is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Het is natuurlijk ook gewoon betreedbaar voor jongere of oudere kinderen. Alleen denk ik dat zij er niet zo veel plezier van hebben, omdat ze of te jong of te oud zijn.

Apenheul

Een moeder aapje met een baby aapje op de rug

Bijna alle kinderen vinden apen leuk, dus is Apenheul een heel leuk uitje voor kinderen. In apenheul lopen de apen gewoon los, boven je hoofd of vlak voor je neus. Je hebt echt allerlei verschillende soorten apen, wat het dus extra leuk maakt. Ook heb je een speeltuin en een klimpark tussen de bomen, zo kun je je net een aap voelen. 

In Apenheul ben ik eerlijk gezegd nog nooit geweest. Het heeft mij nooit heel erg aangesproken om naar een park te gaan met alleen maar apen. Ik vond het altijd leuker om dat ook gewoon andere dieren te kunnen zien. 

Ook dit uitje is denk ik het leukste voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. 

Dierenpark Amersfoort (dinobos)

Dierentuinen zijn over het algemeen altijd erg leuk om naartoe te gaan met je kinderen. Maar dierenpark Amersfoort is toch ook wel een beetje speciaal, ze hebben namelijk een dinopark! Hier vind je maarliefst 70 levensgrote dino’s. Je hebt ook nog andere dingen om te doen; je kunt meevliegen met de vliegende dino’s of je kunt in een grote zandbak botten van dinosaurussen opgraven, als een echte archeoloog. 

In het dinobos ben ik veel te vaak geweest. Ik vond dit altijd echt super leuk! Ik vond het altijd leuk om te zien hoe enorm groot die besten waren, of informatie te lezen over hoe ze vroeger leefde. Sowieso vond/vind ik het erg gek om te beseffen dat die dino’s hier echt hebben rondgelopen. Ook vond ik het erg leuk om de botten op te mogen graven als een echte archeoloog. 

Ik zou zeggen dat dit uitje geschikt is voor alle leeftijden, want om eerlijk te zijn zou ik er nu ook nog met alle plezier heen gaan. 

Madurodam 

Madurodam. Het binnenhof met prinsjesdag in het klein.

Madurodam is echt een leuk uitje om te kiezen met je kinderen. Je hebt er van alles te doen. Je kunt doen alsof je een DJ bent, of kijken hoeveel kazen je kunt tillen. Ook is het gewoon leuk om alle kleine (bekende) gebouwen, treinen en vliegveld te zien. Ik denk dat je elke keer als je hier komt wat nieuws kunt ontdekken wat je een andere keer misschien over het hoofd hebt gezien. 

Als kind ben ik hier zó vaak geweest. Ik ging hier altijd naar toe met mijn broer en vader, en was een beetje een standaard uitje geworden hoewel we best ver weg woonde. Afgelopen zomervakantie was ik een weekje in Den Haag met mijn nichtje, toen zijn we ook naar Madurodam geweest. Het was voor mij toen al wel weer een hele lange tijd geleden sinds ik daar voor het laatste was. Maar ik vond het weer net zo leuk als toen!

Ook dit is leuk voor alle leeftijden.

De Efteling

De sprookjesboom in het sprookjesbos in de Efteling

Onmisbaar in dit lijstje is natuurlijk de Efteling. Er is ontzettend veel te zien en te doen voor alle leeftijden. Je hebt veel soorten attracties en achtbanen, ook niet te vergeten het Sprookjesbos. Een koopje is het helaas niet om naar de Efteling te gaan, maar het is je geld wel waard zou ik zeggen. Ook is het eventueel een leuke optie om ook nog een nachtje te overnachten in het Eftelinghotel. De Efteling is het hele jaar geopend, en heeft in de winter zelfs een winterthema, ook wordt het dan wel de winter Efteling genoemd. 

Ook dit vind ik weer een ontzettend leuk pretpark. Hier probeer ik altijd minimaal één keer per jaar heen te gaan. Het blijft gewoon allemaal zo leuk om te zien, ook de attracties vervelen nooit. Mijn favoriete attracties zijn de Joris en de Draak en de Barron. Maar om heel eerlijk te zijn vind ik alle achtbanen leuk. hihi.

Zoals ik al eerder zei is dit voor alle leeftijden leuk. 

Kastelen bezoeken

Wat ook zeker leuk is om te doen, kastelen bezoeken! Dit is erg fascinerend om te zien voor kinderen; grote torens, grachten en een ophaalbrug. Ook is het leerzaam voor je kinderen en steken ze weer een beetje informatie op van de geschiedenis. 

Kasteel Muiderslot, ook een leuk uitstapje voor met je kindje

Zelf ben ik wel eens een keertje met de basisschool naar Muiderslot geweest. Wat ik mij daar nog van kan herinneren is vrij weinig, maar ik vond het wel interessant. Ik vond geschiedenis altijd een leuk vak dus het sprak mij wel aan. Ook ben ik in mijn laatste jaar van de middelbare school naar de Tower of London geweest. Hier moesten we een speurtocht doen, naar allerlei voorwerpen en andere dingen in en rondom het kasteel. Ook dit vond ik erg leuk om te doen.

Weer een attractie die geschikt is voor alle leeftijden. Misschien niet helemaal geschikt voor kinderen van 0 t/m 4 jaar, omdat zij er niet zoveel van zullen begrijpen. 

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is eigenlijk een soort kleinere versie van de Efteling. Je hebt er namelijk ook scènes uit sprookjes, maar er zijn ook leuke kindvriendelijke attracties. Dit is een ideaal uitje geschikt voor jonge kinderen; peuters en kleuters. En het mooie is, het is gewoon betaalbaar! 

Zelf ben ik hier nog nooit naar toe geweest. En eerlijk gezegd had ik er ook nog nooit eerder van gehoord. Maar voor zover ik de foto’s heb gezien, ziet het er wel als iets leuks uit. 

Dit park is dus vooral geschikt voor de kleintjes. 

Attractiepark Slagharen

Van Ponypark Slagharen heb je vast wel eens een keertje gehoord, maar het heet nu Attractiepark Slagharen. Het park is niet heel groot, maar er is wel veel te doen. Je hebt veel attracties, maar daarnaast heb je ook nog een groot zwemparadijs met veel glijbanen. Ook bij dit pretpark zit een vakantiepark waar je een nachtje kunt overnachten. 

Ik ben nog nooit in Slagharen geweest. Het heeft mij nooit echt aangesproken om naar dit pretpark te gaan. Dit komt misschien ook doordat het eerst Ponypark Slagharen was en dat die paardjes daar naar mijn beleving niet zo goed werden behandeld. 

Slagharen kan leuk zijn voor alle leeftijden. Toch denk ik dat wat oudere kinderen (12+) liever naar een ander pretpark gaat met meer achtbanen. 

Walibi Holland 

Als ruigere achtbanen meer jouw ding zijn, is Walibi een aanrader. Je hebt veel keuzes uit verschillende achtbanen. Ook zijn er gelukkig wat attracties voor kleinere kinderen, dus die kunnen zich ook prima vermaken, er is een “kindereiland” waar alle attracties voor kleintjes te vinden zijn. Walibi is niet de hele winter open. In september en oktober heb je speciale openingstijden. Ook hebben ze Walibi Frightnights, dit is speciaal voor halloween en voor de echte durfals. Bij Walibi hebben ze ook overnachtingsplekken. 

Zelf ben ik wel een aantal keer in Walibi geweest. Dit ook omdat een goede vriend daar werkt, dus ging ik voor de gezelligheid daarheen (niet bepaald goedkoop). Ik vind Walibi wel echt een leuk pretpark, vooral omdat ik wel van achtbanen hou. Ik ga dan ook bijna altijd in alle achtbanen. 

Walibi is geschikt voor alle leeftijden, maar toch meestal meer voor de wat oudere kinderen.