Kinderfilms

Je hebt natuurlijk ontzettend veel kinderfilms. En ondanks dat de vakantie er weer op zit, zijn er altijd nog vrije (mid) dagen om een film te kijken. Daarom heb ik hier een aantal leuke kinderfilms voor je op een rijtje gezet, waar misschien een leuke film voor je tussen zit. 

Paddington

Paddington is een leuke kinderfilm om te kijken.

Een jonge  Peruaanse beer, die een passie heeft voor alles dat Brits is, vertrekt naar Londen waar hij op zoek gaat naar een woning. Wanneer hij eenzaam en verloren op Paddington Station belandt, begint hij te beseffen dat het stadsleven niet is zoals hij zich had voorgesteld. Dan ontmoet hij de vriendelijke familie Brown, die het label in zijn nek leest (“pas alsjeblieft op deze beer, dankjewel”) en bieden hem een tijdelijk verblijf aan. 

Paddington is te zien op Netflix.

De Smurfen en het verloren dorp 

Surmfin vind ik dit avontuur van de smurfen een geheimzinnige landkaart die naar het verloren dorp leidt. Samen met Brilsmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf gaat ze op een spannende speurtocht door het Verboden Bos. Ze hopen het verloren dorp te vinden voordat de gemene tovenaar Gargamel het vindt. 

Hotel Transsylvanië

In het luxe hotel Transsylvanië komen monsters om uit te rusten. Het hotel wordt gerund door Dracula. Voor de verjaardag van zijn dochter heeft hij al zijn vrienden uitgenodigd. Het feest begint pas echt als er een mens op duikt. 

Hotel Transsylvanië is te zien op Netflix.

Storks

Storks (ooievaars) bezorgen baby’s. Althans dat deden ze. Nu bezorgen ze pakketjes voor wereldwijde internet gigant Cornerstore.com. De top bezorger, Junior, staat op het punt om promotie te maken. Hij activeert per ongeluk de Baby Maak Machine. Een super schattig, maar volstrekt onwettig meisje is het gevolg. Om te voorkomen dat zijn baas hierachter komt, haast junior zich om dit probleem pakketje -zijn eerste baby- af te leveren. 

Ratatouille

Ratatouille is ook een erg leuke kinder film om te kijken.

Remy is een rat die constant zijn leventje in het dure Franse restaurant Gusteau op het spel zet. Niet alleen vanwege zijn liefde voor eten, maar ook omdat hij dolgraag zelf topkok wil zijn. Wanneer de jonge Linguini, die ondanks zijn gebrek aan talent een baan in de keuken aangeboden krijgt, de talenten van Remy ontdekt, is dat de kans voor de rat om zijn droom uit te laten komen. 

Ratatouille is te zien op Disney +

Brave

Merida is een jonge dame met koninklijke ouders. Ze wil niks liever dan een geweldige boogschutter worden. Wanneer tijdens een meningsverschil met haar moeder, Merida een erge beslissing maakt, brengt ze iedereen in het koninkrijk in gevaar. Merida doet er alles aan om haar beslissing terug te draaien. 

Shrek voor eeuwig en altijd

Shrek is een van de leukste kinderfilms om te kijken.

Verlangend naar de tijd waar hij nog geen Oger was, laat Shrek zich overhalen tot een deal met praatjesmaker Repelsteeltje. Shrek komt terecht in een alternatieve werkelijkheid. Het is aan Shrek om de werkelijkheid weer te herstellen. 

Shrek kun je kijken op Netflix.

Kruimeltje en de strijd om de goudmijn

Dit is het vervolg om de eerste film. Het straatjochie Kruimeltje woont nu met zijn ouders in een groot chique huis, maar dit bevalt hem helemaal niet. Hij wil samen met zijn hond weglopen, op zoek naar avontuur. Wanneer Anna hem probeert tegen te houden worden ze allebei ontvoerd. Achter deze ontvoering blijkt een oude vijand te zitten van de vader van Kruimeltje. 

Prinses Emmy

De stoere prinses Emmy heeft twee uitdagingen. Om het bal te mogen openen, moet ze laten zien dat ze een echte prinses kan zijn. Daarnaast wil ze ook met paarden kunnen praten, maar hiervoor moet ze zich ook bewijzen. Deze twee uitdagingen lijken moeilijk samen te gaan… 

Jacob, Mimmi en de pratende honden

Jacob, Mimmi en de pratende honden is een kleurrijke animatiefilm uit Letland. Jacob moet bij zijn nichtje Mimmi logeren wat hij helemaal niet zo leuk vind. Gelukkig mogen ze elkaar wat meer, zodra ze elkaar wat beter hebben leren kennen. Samen moeten ze hun park beschermen tegen de plannen van een projectontwikkelaar. Ze moeten samen gaan werken met de pratende honden. 

Frozen 2

Het vervolg op Frozen 1. Wanneer Elsa een stem hoort, gaan Anna en Elsa op zoek naar het spoor van hun ouders. Het koninkrijk Arendelle is in gevaar door een onverwacht kwaad. Zal het Anna en Elsa lukken om Arendelle te redden van het gevaar? En zullen ze eindelijk antwoord krijgen over het ongeluk van hun ouders.

De film is te zien op Disney + en

Ernest & Célestine winterpret

Dit is een leuke winter kinderfilm met veel sneeuw, waar je heel vrolijk van wordt. De film bestaat uit vier losse filmpjes, dit maakt het voor veel kindjes fijn voor de concentratie. Beer Ernest heeft altijd honger, maakt graag muziek en is soms een beetje knorrig. Het muisje Célestine is heel vrolijk en vastberaden. Door deze verschillen vormen ze wel een leuk duo. 

Lego the movie 

Geluk van de inwoners van Bricksburg wordt wreed verstoord door een groot gevaar. DUPLO-indringers uit de ruimte vernietigen alles wat op hun pad komt! Om de angstaanjagende indringers te verslaan moeten Emmet, Lucy, Batman en hun vrienden afreizen naar onbekende werelden. Daarbij ontdekken ze een vreemd sterrenstelsel en belanden ze van de ene in de andere muzikale situatie. 

Lego the movie is ook te zien op Netflix.

Smallfoot

De Yeti’s in de film Small Foot leven volgens de regels van de stenen, vergelijkbaar met de 10 geboden. Wanneer de hoofdpersoon iets ziet dat volgens de stenen niet bestaat; een Smallfoot (een mens), gaat hij samen met het team van critici over de stenen op zoek naar bewijzen dat de mens wel bestaat. Onder de wolken waar volgens de stenen het grote niks is wordt een mens gevonden. Wanneer ze de smallfoot meenemen naar hun dorp ontstaat er een geloofs discussie.

Deze film kan je zien op Netflix.

Ferdinand

Ferdinand is een erg grappige film. De film gaat over de lieve stier Ferdinand, hij weigert al sinds kleins af aan te vechten en wordt hierdoor uiteindelijk geliefd door zijn omgeving. Ferdinand vlucht van de boerderij om te voorkomen dat hij wordt gekozen als nieuwe stier die het op zou moeten nemen tegen de matador.

Te zien op Disney +.

Ik hoop je met dit lijstje kinderfilms een beetje vooruit kunt. Zelf heb ik ongeveer de helft van deze kinderfilms gezien en vond ze erg leuk! Natuurlijk staan er ook nog genoeg andere kinderfilms op Netflix.