Gender reveal party ideeën

De bekendmaking van het geslacht van je baby is natuurlijk best wel heel bijzonder. Om dit op een leuke manier te doen kan je een gender reveal party houden. Er zijn een heleboel verschillende manieren om de gender van je baby bekend te maken. Ik heb er hieronder een aantal voor je opgeschreven. 

Ballonnen 
zwarte en gouden ballonnen. Deze kun je gebruiken op je gender reveal party

Een redelijk standaard manier, maar daardoor zeker niet minder leuk, het gebruik van een ballon. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een grote zwarte of gouden ballon, deze is dan gevuld met confetti in de kleur van het geslacht van jouw baby. Wanneer je de ballon open prikt komt de confetti eruit. Ook zou je gewoon kunnen kiezen om blauwe of roze ballonnen op te hangen.

Mysterie box

Een gouden cadeautje, wat kan wijzen naar een mysterie box

Wat ook leuk is voor een gender reveal party, is dat je kiest voor een soort mysterie box. Wanneer je deze open maakt, vliegen de gekleurde ballonnen zo de lucht in, en tada! De gender is bekend! 

Darten 

Nog een optie is om op een groot kartonnen bord, een aantal zwarte ballonnen op te hangen. Leuk is het om aan een familielid of vriend(in) te vragen, om dit te doen. De ballonnen zijn gevuld met zowel blauw als roze kleuren. Jij en je partner gooien om de beurt een ballon kapot met een dartpijltje totdat er geen ballonnen meer over zijn. De kleur die uiteindelijk het vaakste voorkomt, onthult dan het geslacht van jullie kindje!

Pinata 

Een pinata heeft een beetje hetzelfde principe als de ballon. Je kunt een standaard pinata kopen, misschien wel leuk om iets in het thema baby te kiezen. Deze kun je dan vervolgens vullen met bijvoorbeeld confetti of misschien is het ook leuk om snoepjes in de pinata te stoppen in de kleur van het geslacht van je baby. 

Verfgevecht

Wat ook een leuke en originele manier is om het geslacht van je baby bekend te maken is door middel van een verfgevecht! Vraag aan de familie en vrienden die je uitnodigt vooraf, om oude kleding te dragen en een wit shirt. Vul van te voren waterpistolen of water ballonnen met blauwe of roze verf, zorg wel dat je de kleuren van de buitenkant niet ziet. Vervolgens deel je deze uit aan familie en vrienden. En laat het gevecht maar beginnen. 

Bruisballen

Met een bruisbal kan je op een eenvoudige maar leuke manier het geslacht van je kindje bekend maken. Je koopt of maakt zelf een bruisbal in de juiste kleur, vervolgens laat je de bruisbal in het water vallen, zo komt de kleur vrij en is het geslacht van je baby onthult. 

Rookbommen

Een spectaculaire manier om het geslacht van je baby bekend te maken is door middel van rookbommen. Koop een rookbom met blauwe of roze rook en voilà! Hier kun je ook erg leuke en mooie foto’s mee maken ter herinnering. 

Taart, koekjes, cupcakes etc. 
Een taart met regenboog van binnen

Natuurlijk heb je ook leuke manieren om de gender van je baby bekend te maken door middel van eten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een taart. Je kunt bijvoorbeeld dan kiezen voor een witte taart aan de buitenkant, met wat leuke versiersels die het een beetje geheimzinnig houden. En dan wanneer je de taart aansnijdt, je een roze of blauwe kleur ziet. 

Dit kan je natuurlijk op eenzelfde manier doen, met ander eten. Bijvoorbeeld met koekjes of cupcakes. Wanneer je familie en vrienden een hapje nemen van het koekje of de cupcake, komt de kleur te voorschijn en weet zo iedereen wat het geslacht wordt. 

Kraskaarten

Nog een origineel idee is om met kraskaarten het geslacht van je baby bekend te maken. Je deelt de kaarten uit en laat je familie en vrienden ze open krassen. Zo hebben alle gasten ook iets te doen :), wanneer je klaar bent met krassen is het geslacht te zien op het kaartje. Deze kaartjes kun je kopen of zelf maken. 

Genoeg ideeën dus, natuurlijk heb je nog een hele hoop andere mogelijkheden voor een leuke gender reveal party. Maar misschien heb je door deze ideetjes al een beetje inspiratie opgedaan. En wanneer het geslacht van je baby bekend is, kun je je gaan richten op het verder inrichten van de babykamer, het kopen van kleertjes en natuurlijk niet te vergeten de naam van je baby.