Home » Flesvoeding » Fles met schuine en wijde nek

Fles met schuine en wijde nek

Fles met schuine nek of wijde nek?

Je hebt met flessen eigenlijk twee keuzes in voormaat van de flessenhals. Je hebt een fles met schuine- en wijde nek.

Schuine nek

Wanneer je het borstvoeding wilt combineren met flesjes afgekolfde borstvoeding, kies dan voor een fles met smalle hals. De meeste borstkolven kun je namelijk alleen aansluiten op een fles met smalle hals. Een nadeel is wel, dat als je de fles wil vullen met melkpoeder, dit soms lastig en niet altijd zonder knoeien gaat. Met behulp van een melkpoederdoosje gaat dit beter.

Wijde nek

Als je volledig bent gestopt met borstvoeding, kun je kiezen voor een fles met wijde hals. Wanneer je de melkpoeder hierin wilt scheppen, kan je dit gemakkelijker doen zonder te morsen. Nog een ander voordeel, je kunt de fles met wijde hals beter schoonmaken.

Een fles met wijde nek kan je ook gebruiken voor afgekolfde borstvoeding. Je zult dan wel eerst de moedermelk in een fles met een smalle hals of zakje opvangen en daarna weer overgieten.

Betrouwbare oppas

Natuurlijk wil je een keertje weg kunnen samen met je partner. Of je wil iets gaan doen met vriendinnen en je partner is ook niet thuis vanwege werk of iets dergelijks en je ouders kunnen ook niet oppassen, is het handig om een oppas te regelen. Maar hoe vind je nou een goede en betrouwbare…
Lees verder
BabyBaby