Bespaartips

Een baby’tje kost helaas niet niks, er komt veel bij kijken voor de verzorging en andere extra kosten. Ik geef je een aantal bespaartips waarmee je kunt besparen met je uitgaven die je moet doen. 

Babykleertjes en babyspullen

Een leuk spaarvarkentje om te gebruiken. Wanneer je gebruik wil maken van de bespaartips.

Een goede bespaartip bij het kopen van kleding voor je baby is, begin op tijd met inslaan! Shoppen voor babykleertjes kost tijd en energie. Ook een tip, shop in de sale! Je bent al erg veel geld kwijt met alles dat je moet kopen voor een baby, dus waarom niet besparen bij het kopen van kleertjes? Vergeet ook niet dat je bij de kraamweek waarschijnlijk ook babykleding krijgt. Een tip: vraag als kraamcadeautje de kleding vanaf maat 62. Je baby groeit natuurlijk erg snel, en voor je het weet is hij alle kleine maatjes uitgegroeid en verdwijnt de kleding ongedragen weer in de kast. Ook kun je tijdens de kraamweek natuurlijk voor anderen babyproducten vragen die je nodig hebt. 

Vaak heb je tweedehands ook een hele hoop babyspulletjes te koop. Of je kunt kijken op Marktplaats. Wel moet je dan bij tweedehands producten altijd even checken of alles nog goed werkt en niet gevaarlijk kan zijn, je wil natuurlijk niet dat als je een traphekje koopt, dat hij eigenlijk niet meer stevig genoeg is. Wil je verder nog weten waar je op moet letten kun je dat vinden op onze baby uitzetlijst. 

Verzorging van je kinderen

Ook voor verzorgingsproducten kun je vragen als cadeau bij de kraamweek. Dit is natuurlijk erg handig, maar je zult er ook weer niet de hele babyperiode mee kunnen volhouden. Daarom is het slim om gewoon te kiezen voor standaard (huismerk)producten en niet te gaan voor hele dure merken die zogenaamd beter zouden zijn. Heel vaak zijn producten die goedkoper zijn, net zo goed werkend als de duurdere producten zouden moeten zijn. 

Voeding

Ook in de voeding kun je een aantal bespaartips vinden.

Het maakt niet zo veel uit wat voor merk je gebruikt voor je flesvoeding. De samenstelling van de flesvoeding in Nederland is geregeld door de Warenwet. Fabrieken zijn verplicht een minimum en maximum hoeveelheid van elke voedingsstof toevoegen bij het melkpoeder. Veel merken gaan op deze manier op elkaar lijken, dus zou je ook prima voor een goedkoper merk kunnen gaan.

Wanneer je kindje wat ouder is en meer vast voedsel gaat eten, kun je geld besparen door geen fruit en groenten hapjes uit potjes te kopen. Het is namelijk veel goedkoper om zelf het groente en fruit te prakken. Wanneer dit gedaan is kun je het in de blender gooien voor een smoothie achtig resultaat. Waarschijnlijk kan je baby niet alle smoothie op, dus de overgebleven rest kan jezelf opdrinken. Zo verspil je ook een stuk minder voedsel.