Home » Basics » Wipstoel

Wipstoel

Een wipstoel kan erg handig zijn wanneer je baby nog niet zelfstandig kan zitten. Een wipstoel zorgt ervoor dat jij even je handen vrij hebt. Je baby kan dan even lekker chillen en de wereld op een andere manier bekijken.

Een aantal kooptips waar je op moet letten voor je wipstoeltje.
  • Veiligheid. Het is belangrijk dat de wipstoel een goed tuigje heeft. Zo kan je baby er niet uitvallen of onderdoor glijden. De veiligste optie heeft óók banden over de schouders. Belangrijk is dat je erop let dat de openingen voor de beentjes niet te groot zijn; de baby mag er natuurlijk niet doorheen kunnen.
  • Gewicht en levensduur. De meeste wipstoeltjes zijn geschikt voor zowel baby’s als jonge kinderen. Maar een extra check tot welk gewicht en lengte de stoel geschikt is, is niet geheel onverstandig. Er zijn wipstoeltjes die maar tot 5 kilo gaan, maar je hebt ook wipstoeltjes die maximaal 9 kilo aankunnen.
  • Reizen. Wanneer je vaak op pad gaat met je kindje en je wil daar je baby ook in een wipstoel kunnen zetten. Dan is het belangrijk dat je stoeltje een makkelijk systeem heeft om in te klappen.
  • Comfort. Het is natuurlijk het prettigst voor je baby om lekker zacht te kunnen zitten. Mocht je baby weg doezelen is dat natuurlijk ook fijn op een zachte zitting. Maar een wipstoeltje is geen veilige slaapplek voor je baby, om hem zonder toezicht te laten slapen.
  • Verstelbaarheid. Als je kindje groeit, is het wel zo handig als de wipstoel verstelbaar is. Het is belangrijk dat je niet het stoeltje versteld wanneer je baby er in ligt. Als je de stoel op maximale hoogte wilt zetten, moet hij wel stabiel genoeg zijn om te voorkomen dat het wipstoeltje naar voren kantelt.
  • Bekleding. Je baby kan natuurlijk nog wel eens de wipstoel vies maken. Het is dan handig om te kiezen voor afneembare bekleding. Hij mag niet te makkelijk loslaten, maar het is wel handig. Als je het in de wasmachine gooit is ziet het er daarna weer lekker fris uit.
Prijzen

Wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is, zijn de kosten van een wipstoel. Je hebt hele simpelen versies van €30, maar je hebt ook ‘over the top’ wipstoelen die oplopen tot wel €300. Deze varianten hebben een multifunctionele functie.

Betrouwbare oppas

Natuurlijk wil je een keertje weg kunnen samen met je partner. Of je wil iets gaan doen met vriendinnen en je partner is ook niet thuis vanwege werk of iets dergelijks en je ouders kunnen ook niet oppassen, is het handig om een oppas te regelen. Maar hoe vind je nou een goede en betrouwbare…
Lees verder
BabyBaby