Home » Basics » Kledingkast

Kledingkast

Een kledingkast is in het eerste opzicht niet echt een musthave. Omdat niet altijd iedereen een hele grote babykamer heeft, en zo dus niet zo veel plek heeft voor een kledingkast kun je de kleding van je baby ook prima opbergen onder de commode. Naarmate je kindje wat ouder wordt en dus wat meer kleding krijgt, kun je altijd nog een kledingkast aanschaffen.

Hier volgen wat handige kooptips voor een kledingkast.
  • Beschikbare ruimte. Bedenk van te voren goed waar je de kledingkast wilt zetten. In een kleine kamer zijn de mogelijkheden natuurlijk anders dan bij een grotere kamer. Ook is het slim om alvast de maten op te meten, en houdt rekening met schuine daken.
  • Tijdloze kast. Het is handig om voor een tijdloze kast te kiezen, zodat je deze nog een paar jaar kan gebruiken in de kinderkamer. Een kleurrijke kast in een kleine kamer wordt misschien al snel heel druk. In een grote kamer zou dit dan juist weer wel beter uitpakken.
  • Kast met deuren of schuifdeuren? Als je een kast hebt met openstaande deuren neemt dit in een kleine kamer vaak veel ruimte in beslag. Voor een kleine kamer wordt aangeraden om een kast met schuifdeuren te kiezen.
  • De binnenkant. Natuurlijk is het leuk als de kast er van de buitenkant leuk en fleurig uit ziet, maar de binnenkant is net zo belangrijk. Heeft de kast genoeg hang- en legruimte? Ook lades zijn heel handig om spulletjes in op te ruimen.
  • Opbergruimte. Bij het kiezen van een kast kan het ook handig zijn om de opbergruimte van je kamer mee te nemen. Als er niet zo veel ruimte is, kan je misschien een wat lagere kast nemen, waar je vervolgens dozen met spulletjes bovenop kunt opbergen.
  • Kast op maat laten maken. Als je nou een kamer hebt met veel hoeken en/of een schuin dak, zou je eventueel een kast op maat kunnen laten maken. Op deze manier heb je de perfecte kast voor jou babykamer.
  • Veilige en stevig. Een veilige en stevige kast klinkt misschien een beetje voor de hand liggend, maar als later je kindje wat ouder is en in de slaapkamer ook gaat spelen, kan het er af en toe best wild aan toe gaan. De kinderkast moet wel een beetje tegen een stootje kunnen natuurlijk.

Betrouwbare oppas

Natuurlijk wil je een keertje weg kunnen samen met je partner. Of je wil iets gaan doen met vriendinnen en je partner is ook niet thuis vanwege werk of iets dergelijks en je ouders kunnen ook niet oppassen, is het handig om een oppas te regelen. Maar hoe vind je nou een goede en betrouwbare…
Lees verder
BabyBaby