Home » Basics » Commode

Commode

Een commode is echt heel handig! Je kunt je baby er aankleden, verschonen en spullen in opbergen. Het is dus onmisbaar in de babykamer. Of je nou een hele nieuwe commode aanschaft, een tafeltje, of een ladekastje gebruikt, maakt niet zo heel veel uit. Je zult je commode veel gebruiken, dus moet je wel op een aantal dingen letten. 

  • De juiste hoogte. Het is natuurlijk fijn om een beetje een goede hoogte te hebben van je commode. Je wil niet te veel voor over moeten buigen om je baby te verschonen. Meestal is een prettige werkhoogte tussen de 90 en 105 cm. 
  • De grootte van het blad. Het blad moet sowieso groot genoeg zijn om er een aankleedkussen op te leggen. Vaak is het ook handig om dat nog een beetje ruimte over te hebben om verzorgingsproducten kwijt te kunnen, zoals luiers en kleertjes. Een blad van minimaal 75 cm breed en 60 cm diep is handig. 
  • Veiligheid. Voor wat extra veiligheid zou er aan één korte zijde en één lange zijde een verhoging van minimaal 3 cm geplaatst kunnen worden. Zorg ervoor of hij stabiel staat. Hang dan ook liever geen zware spullen aan de zijkanten. Mocht je commode wieltjes hebben, moeten deze ook op de rem kunnen. 
  • Kleine babykamer. Als je een kleine babykamer hebt, wil je natuurlijk niet dat de hele ruimte wordt ingenomen door zo’n enorme commode. Daarom zijn er ook inklapbare of wandcommodes die je aan de muur kan bevestigen.

Betrouwbare oppas

Natuurlijk wil je een keertje weg kunnen samen met je partner. Of je wil iets gaan doen met vriendinnen en je partner is ook niet thuis vanwege werk of iets dergelijks en je ouders kunnen ook niet oppassen, is het handig om een oppas te regelen. Maar hoe vind je nou een goede en betrouwbare…
Lees verder
BabyBaby