Home » Basics » Boxkleed

Boxkleed

Wanneer je baby veel tijd in zijn of haar box doorbrengt, is een comfortabel boxkleed wel zo prettig. Daarnaast kun je de boxkleed ook als speelkleed gebruiken, dit kan zowel wel voor binnen als buiten.

Afmetingen

Helaas past niet elk boxkleed in elke box. Daarom is het dus belangrijk om te letten op de juiste afmetingen. In principe heb je 3 box vormen: rond, vierkant en rechthoekig. Natuurlijk moet je dan een boxkleed hebben met de zelfde vorm. Maar dan ben je er nog niet, je hebt per vorm namelijk ook nog eens verschillende afmetingen.

Probeer zo veel mogelijk de juiste maat te vinden voor je kleed. Mocht je de juiste maat nou niet kunnen vinden, neem dan een kleed dat groter is dan de box. Je kunt de randen iets omhoog leggen. Neem liever niet een te klein kleed, dan loop je het risico dat je kindje onder het kleed te recht komt.

Juiste kleur

Een box staat over het algemeen in de woonkamer. Het is dan handig om te kiezen voor een kleur die bij het interieur past. Gelukkig zijn er vele kleuren en patronen waaruit je kunt kiezen.

Materiaal keuze

De meeste boxkleden zijn gemaakt van, plastic met schuim, stof met schuim of van rubber. Om te liggen is het meest comfortabel een stoffen kleed. Als je wilt dat je kindje ook leert zitten in de box is een kleed van rubber of schuim aan te raden. Wanneer je het kleed ook voor buiten wilt gebruiken, is een plastic kleed aan te raden. Deze is makkelijk schoon te maken.

Veiligheid

Als je baby ook wil slapen in de box, is het belangrijk dat de boxkleed niet te zacht is, het hoofdje van de baby mag daar niet in weg kunnen zakken. Er wordt gezegd dat je eventueel ook een extra matras onder je boxkleed kan leggen. De consumentenbond zegt: “Zorg wel dat de boxkleed op de bodem goed passend is, dan kan je kind er niet onder terecht komen. Een extra babymatras in de box wordt om deze rede absoluut afgeraden!

Prijzen

Boxkleden van stof zijn vaak wat duurder dan boxkleden van plastic of rubber. Er zijn boxkleden al vanaf €20,- maar je hebt ze ook van €90,-. Het verschil in prijs zit vooral in de afmetingen, het materiaal en de kwaliteit van het boxkleed.

Betrouwbare oppas

Natuurlijk wil je een keertje weg kunnen samen met je partner. Of je wil iets gaan doen met vriendinnen en je partner is ook niet thuis vanwege werk of iets dergelijks en je ouders kunnen ook niet oppassen, is het handig om een oppas te regelen. Maar hoe vind je nou een goede en betrouwbare…
Lees verder
BabyBaby