Home » Basics

Basics

De eerste paar jaren ontwikkelt een baby zich snel, een ongeluk zit dan in een klein hoekje. Als een baby gaat kruipen, dan zou hij de trap misschien op proberen te klauteren. Hieronder volgen een paar basics waar je op zult moeten letten.

Basistips voor je baby

  • Zorg ervoor dat de voordeur of andere deuren niet gemakkelijk te openen zijn voor je kind, je wil natuurlijk niet dat hij zelf naar buiten kan. Ook kan het gevaarlijk zijn als hij met zijn vingertje tussen de deur komt. 
  • Laat je baby nooit in de buurt komen van heet water of andere warme dranken. Neem ook niet je baby op schoot als je thee of koffie drinkt. Het zou natuurlijk zomaar kunnen dat je baby een gekke beweging maakt, en jij dan de koffie laat vallen, waardoor dit over jullie allebei heen komt.
  • Berg spullen zoals, plastic zakken, sigaretten, sterke drank en afwasblokjes altijd goed op in een kastje. Het kan voorkomen dat uit nieuwsgierigheid je baby met een plastic zak wil spelen, als hij dit over zijn hoofd trekt kan hij hierin stikken. 
  • Laat je kind niet rondlopen met bijvoorbeeld snoep in zijn mond, als je kind valt zou hij daarin kunnen stikken. 

Geen onveilige plekken in huis

Een nieuwsgierige baby, die een televisie ontdekt. Past goed bij de basics over het leren lopen

Als op een gegeven moment de baby gaat leren staan en lopen, is dat natuurlijk ontzettend mooi om te zien. Toch is op deze manier niets meer veilig. Je kind zal misschien deuren proberen te openen, berg dus spullen die gevaarlijk kunnen zijn goed op. Laat ook niet je kind rondlopen met een potlood in zijn hand, ook dit kan nare gevolgen hebben mocht je kind vallen. Ook handig is om traphekjes te plaatsen. 

Vervang tafelkleden eventueel met placemats. Voor je het weet trekt je kind aan het kleed en ligt er van alles kapot of zit er een vlek op je mooie witte kleed. 

Zorg er ook voor dat het speelgoed van je kind niet kleiner is dan 3,5 centimeter. En geen losse onderdelen bevat. Mocht je kind wat inslikken wil natuurlijk niet dat je kind stikt. 

Als je kind 1-2 jaar oud is, zal hij het woord ‘nee’ al beter begrijpen. Toch heeft een dreumes nog maar een kort geheugen, dus is er veel geduld nodig om alles regelmatig te herhalen. 

Nog een aantal tips voor buitenshuis. 

  • Maak gebruik van zwembandjes als je kind in of bij water speelt. 
  • Laat je kind op een boot altijd een zwemvest dragen. 
  • Als je een speeltoestel voor in de tuin wil, zorg dan ook voor een zachte ondergrond.

Betrouwbare oppas

Natuurlijk wil je een keertje weg kunnen samen met je partner. Of je wil iets gaan doen met vriendinnen en je partner is ook niet thuis vanwege werk of iets dergelijks en je ouders kunnen ook niet oppassen, is het handig om een oppas te regelen. Maar hoe vind je nou een goede en betrouwbare…
Lees verder
BabyBaby