Home » Baby verzorging » Sudocreme of zinkzalf

Sudocreme of zinkzalf

Zinkzalf of Sudocreme is een handig middeltje. Het is erg effectief bij verschillende huidproblemen, zoals bij luieruitslag of waterpokken. Zinkzalf heeft vaak ook een verkoelende werking. Bij rode billetjes verlicht het de pijn en ook andere wondjes genezen vaak sneller. Wat nou beter is, Sudocreme of zinkzalf? Is niet heel duidelijk.

Een van de bekendste merken is Sudocreme. Deze zalf werkt prima en trekt snel in. Wat wel een beetje een nadeel is, is dat je het alleen in een pot of reisformaat mini-tube kan krijgen. Dit is dus wat minder hygiënische dan een tube zinkzalf.   

Crème bij luieruitslag

Het is niet nodig om de billetjes van je baby elke dag in te smeren met crème, als hij geen last heeft van luieruitslag. Het is effectiever om de billetjes zo droog mogelijk te houden.

Als je baby wel last heeft van luieruitslag dan heeft een crème smeren wel zin. Een geïrriteerde huid verliest meer vocht dan normaal, en hoe droger de huid, hoe kwetsbaarder hij is voor schadelijke invloeden van buitenaf.

Met crème breng je een beschermlaagje aan tussen de huid en de inhoud van de luier. Zo wordt het vocht verlies beperkt, waardoor de huid de kans krijgt zich te vernieuwen. Wanneer de huid weer is hersteld kun je stoppen met smeren. Luieruitslag gaat dus meestal na 2 dagen vanzelf weer weg. Mocht de roodheid blijven? Dan kun je het best even bij de huisarts langs gaan. Er kan dan een kans zijn dat er een schimmelinfectie is, hierbij is een specifieke behandeling nodig.

Uit een onderzoek van de Deense Consumentenbond blijkt dat, verschillende crèmes bekenden allergenen bevatten. Deze allergenen hebben moeilijk te onthouden namen. Maar meestal staat op de verpakking aangegeven als verzamelnaam, dat er parfum in zit. Niet alle parfums zijn allergenen. Toch is het wel verstandig om geen verzorgingsproducten met parfum te gebruiken voor je baby of kleine kinderen.

Kinderen kunnen een contactallergie ontwikkelen voor parfum. Wanneer dit gebeurt zullen ze voor de rest van hun leven last hebben van een parfum allergie. Dit risico neemt toe naarmate het kind steeds meer met parfum wordt blootgesteld.

Betrouwbare oppas

Natuurlijk wil je een keertje weg kunnen samen met je partner. Of je wil iets gaan doen met vriendinnen en je partner is ook niet thuis vanwege werk of iets dergelijks en je ouders kunnen ook niet oppassen, is het handig om een oppas te regelen. Maar hoe vind je nou een goede en betrouwbare…
Lees verder
BabyBaby