Home » Baby verzorging » Billendoekjes

Billendoekjes

Een van de billendoekjes liggend op de hand van iemand.

Uit een test van de Consumentenbond, hadden alle billendoekjes die waren afgeraden parfum en allergenen. Laat deze doekjes met parfum links liggen. Het kan natuurlijk zijn dat je het fijn vind als een babydoekje lekker ruikt, maar parfumstoffen zijn prominenten allergenen. De Consumentenbond zegt: “Alle producten met ‘parfum’ als ingrediënt zijn in onze tabel dus rood. De echt gevaarlijke stoffen vond de Consumentenbond gelukkig nauwelijks in de doekjes. Het opvallendste van de test was ‘Zwitsal Gevoelig Huidje’ zowel ethylparabeen als methylparabeen bevat. Dit zijn wel de onschuldigste parabenen, maar de Consumentenbond ziet ze toch liever niet in babydoekjes.

Bij het kopen van billendoekjes is het dus belangrijk om op een paar eigenschappen van de doekjes te letten. 
  • Het is niet nodig voor de doekjes om veel ingrediënten te hebben. Ze hebben een simpele functie, dus veel ingrediënten is niet nodig. 
  • Ook is het niet verstandig om billendoekjes met parfum te nemen. Dit ruikt natuurlijk wel erg lekker, maar dit kan huidirritaties veroorzaken bij je baby. 
  • Zo min mogelijk conserveringsmiddelen. 
Er zijn eventueel nog andere alternatieven voor babydoekjes.
  • Wasbare babydoekjes. Een duurzame keuze volgens de consumentenbond. Zo’n pakket van babydoekjes bestaat uit meerdere doekjes en bewaarzakjes. De vieze doekjes doe je in een zak, die je vervolgens in de wasmachine gooit op 60 graden. 
  • Wc-papier. Wc-papier of keukenpapier, kun je prima gebruiken voor het schoonvegen van babybilletjes. Je kunt eventueel water of olie gebruiken om het makkelijker schoon te maken. Bovendien als je wc-papier gebruikt, kun je een heleboel geld besparen. 
  • Kokosolie. Als laatste kun je ook zelf een eigen milieuvriendelijk babydoekje maken. Doop een doekje in warm water met wat kokosolie, en tada! Je eigen milieuvriendelijke babydoekje. 

Betrouwbare oppas

Natuurlijk wil je een keertje weg kunnen samen met je partner. Of je wil iets gaan doen met vriendinnen en je partner is ook niet thuis vanwege werk of iets dergelijks en je ouders kunnen ook niet oppassen, is het handig om een oppas te regelen. Maar hoe vind je nou een goede en betrouwbare…
Lees verder
BabyBaby