Home » Baby artikelen voor de badkamer

Baby artikelen voor de badkamer

Een pasgeboren baby in bad doen is altijd even wennen maar met onze checklist en tips voor artikelen die je nodig hebt in je badkamer, kom je er zo doorheen.

  • Zorg dat je al je spullen bij de hand hebt voor de wasbeurt. 
  • Laat je niet afleiden door je telefoon of andere dingen, een ongeluk is zo gebeurt. 
  • Maak gebruik van hoekbeschermers.
Baby in groene bademmer.

Een baby in bad doen kan je op meerdere plekken in het huishouden doen, zoals in de wastafel of in het bad. Je kan zelf ook een baby bad emmer kopen. Het advies is om je baby maar twee tot drie keer per week te wassen en ook maar vijf tot tien minuten per keer.

Comfortabel badderen

Als je een baby in een bad wilt wassen is het verstandig om een badmatras aan te schaffen zodat de baby ergens heeft om op te liggen en de ouders hun volledige aandacht kunnen richten op de baby. Een andere optie is ook om een badzitje aan te schaffen zodat ook in deze instantie er voor een comfortabele houding wordt gezorgd. De baby heeft ook altijd de juiste shampoo nodig die speciaal is geformuleerd voor baby’s. 

Na het badderen

Zorg ervoor dat als je klaar bent met het wassen, je een washandje gebruikt van katoen of bamboe, dit zorgt voor een extra zacht gevoel van de huid. Na het wassen is het belangrijk om je baby meteen warm aan te kleden, dit is omdat je baby snel kan zakken in temperatuur en dat nare gevolgen kan hebben. Ook is het belangrijk dat je kind veilig in bad zit door de temperatuur niet te hoog of te laag te houden. Hiervoor te zorgen moet je een badthermometer aanschaffen, zo weet je er altijd dat je baby in bad ligt met de juiste temperatuur. Je kunt de de temperatuur eventueel ook zelf controleren met je elleboog. De ideale temperatuur voor het badje is 37 graden Celsius. 

Veiligheid in de badkamer

Zodra je baby gaat kruipen is het verstandig om hoekbeschermers aan te schaffen. Zo kan je baby zich stoten zonder dat het pijn doet. Na een ongeveer een half jaar is je baby zijn babybadje wel uitgegroeid. Je zou hem dus nu in een normaal bad kunnen zetten. Ook hier is het nog steeds erg belangrijk om toezicht te houden op je baby. Je zou gebruik kunnen maken van een kindertrapje om op te zitten en zo rugpijn te voorkomen. Dit is later ook erg handig om te gebruiken als je kind zelfstandig het bad in wil gaan. 

Een ander advies is, gebruik een badmat. Een gladde vloer in een badkamer in natuurlijk niet echt veilig. Een badmat zorgt ervoor dat, na het gebruik van de douche of het bad, het water wordt opgevangen.

Betrouwbare oppas

Natuurlijk wil je een keertje weg kunnen samen met je partner. Of je wil iets gaan doen met vriendinnen en je partner is ook niet thuis vanwege werk of iets dergelijks en je ouders kunnen ook niet oppassen, is het handig om een oppas te regelen. Maar hoe vind je nou een goede en betrouwbare…
Lees verder
BabyBaby