Home » Babykleding

Babykleding

De kleding van een baby is misschien wel een van de belangrijkste dingen die je moet aanschaffen voor de geboorte van een kind. Op deze pagina lees je hoeveel en welke babykleding/accessoires je allemaal moet aanschaffen om een zo goed mogelijk geklede baby te hebben. 

3 algemene tips voor babykleding.

  • Sla flink in, maar in verschillende maatjes. Een pasgeboren baby groeit erg snel, na twee maanden zijn de meeste baby’s al uit hun eerste kleertjes gegroeid. 
  • Omdat je bij de geboorte weet je natuurlijk niet hoeveel je baby gaat wegen. Dus zorg dat je wat kleding in maat 50 t/m 56 thuis hebt. 
  • Ga voor comfortabele kleding. Je hebt natuurlijk veel leuke en schattige babykleding, maar dit zit niet altijd comfortabel voor de baby. 

Een goed advies bij het kopen van kleding voor je baby is, begin op tijd met inslaan! Shoppen voor babykleertjes kost tijd en energie. Ook een tip, shop in de sale! Je bent al erg veel geld kwijt met alles dat je moet kopen voor een baby, dus waarom niet besparen bij het kopen van kleertjes? 

Een stapeltje babykleding, voornamelijk rompertjes.

Zorg dus bij het inslaan van de eerste kleertjes, dat je niet maar één maat koopt. Je weet nog niet hoeveel je baby weegt voor de geboorte of hoe groot hij zal zijn. Ook is het belangrijk dat je dus van een aantal dingen een meerdere hoeveelheid koopt. Mocht je uiteindelijk te weinig hebben, kun je altijd nog bijkopen. En vergeet niet dat je bij de kraamweek waarschijnlijk ook babykleding krijgt. Een tip: vraag als kraamcadeautje de kleding vanaf maat 62. Je baby groeit natuurlijk erg snel, en voor je het weet is hij alle kleine maatjes uitgegroeid en verdwijnt de kleding ongedragen weer in de kast. 

Dit zou een juiste begin hoeveelheid in kleding kunnen zijn.
8 rompertjes 4 in maat 50 4 in maat 56
5 boxpakjes 4 in maat 50 4 in maat 56
6-8 kleding setjes 3-4 maat 50 3-4 maat 56
2 mutsjes
Dikke jas of vest Maat 56 iets te groot dan te klein

Als de baby gaat slapen heb je verschillende opties in kleding. Zo heb je bijvoorbeeld een romper, waarin je ook al verschillende versies hebt, of een one-piece pyjama die je eigenlijk ook een onesie kan noemen. 

Kleding zonder capuchon is de eerste 2 jaar wat handiger. Een baby ligt namelijk veel, een capuchon is dan natuurlijk helemaal niet fijn. Wat juist wel fijn wordt gevonden zijn drukknoopjes, niks vervelender dan een hoofdje door een te klein gat te moeten wurmen. 

Schoentjes zijn natuurlijk erg schattig, maar niet echt comfortabel. Warme sokjes en/of sloffen zijn beter aan te raden. 

Voor rompers kun je kiezen voor lange mouwen, korte mouwen of helemaal geen mouwen, het is maar net wat prettig is. Rompertjes of broekjes met voetjes zijn alleen handig als je baby gemiddelde beenlengtes heeft. 

Betrouwbare oppas

Natuurlijk wil je een keertje weg kunnen samen met je partner. Of je wil iets gaan doen met vriendinnen en je partner is ook niet thuis vanwege werk of iets dergelijks en je ouders kunnen ook niet oppassen, is het handig om een oppas te regelen. Maar hoe vind je nou een goede en betrouwbare…
Lees verder
BabyBaby