Home » Babykamer » Babyfoon

Babyfoon

Als je baby in een andere kamer slaapt, wil je natuurlijk alsnog je baby in de gaten kunnen houden. Dit kan op een heel eenvoudige manier met een babyfoon.

Een babyfoon is vaak heel makkelijk te gebruiken. Toch kunnen ze soms onveilig zijn als er een internetverbinding op zit.

Zo voorkom je dat je wifi-babyfoon gehackt wordt.

Wanneer je een babyfoon op wifi hebt, zorg er dan voor dat je altijd de laatste software-update hebt. Mochten er problemen zijn met de veiligheid wordt dit vaak opgelost met een software-update. Dit gebeurt soms automatisch maar lang niet altijd. Controleer dus altijd in de app, of je babyfoon up to date is.

Meestal krijg je een standaard wachtwoord. Deze is vaak heel eenvoudig te raden door anderen. Verander dus voorgebruik het wachtwoord naar iets sterks en unieks. Op deze manier wordt de kans om gehackt te worden verkleint.

Ook moet je meestal een account aanmaken. Let er dan wel op welke gegevens je moet geven, want is dat wel allemaal echt nodig om goed te werken? Dit gaat misschien anders ten koste van jou privacy. Deel dus alleen wat echt nodig is.

Goed plaatsen

Zorg ervoor dat je de babyfoon zo plaatst dat je baby er niet bij kan. Zo’n vreemd apparaatje is natuurlijk erg interessant voor je baby/peuter. Maak hem dus stevig vast of hang hem aan de muur.

Voorkom een lege batterij of accu

Voor het deel wat bij je baby op de kamer staat, hoef je niet bang te zijn dat de batterij leeg gaat. Je kunt deze eigenlijk altijd in een stopcontact stoppen en laat je toch vaak staan.

Het andere deel wat je mee neemt naar een andere kamer, om zo je baby in de gaten te kunnen houden, kan wel een lege batterij hebben. Dit komt omdat hij draadloos is. Zorg er daarom voor dat de batterij is opgeladen, zodat hij niet kan uitvallen.

Betrouwbare oppas

Natuurlijk wil je een keertje weg kunnen samen met je partner. Of je wil iets gaan doen met vriendinnen en je partner is ook niet thuis vanwege werk of iets dergelijks en je ouders kunnen ook niet oppassen, is het handig om een oppas te regelen. Maar hoe vind je nou een goede en betrouwbare…
Lees verder
BabyBaby