Home » Babykamer

Babykamer

Een baby naar bed brengen lijkt misschien makkelijk maar daar zit nog een hele opgave aan vast. Je hebt meer spullen nodig dan je denkt, let wel op de grootte van de babykamer voor het inkopen van al je spullen. 

3 tips voor in de slaapkamer van je kindje. 

  • Zorg ervoor, dat er geen snoeren, losse koorden, lampjes of kleine voorwerpen liggen. Zorg ook dat stopcontacten bedekt zijn met een beschermplaatje, mocht je baby nieuwsgierig zijn, wil je niet hebben dat hij zijn vingertje in het stopcontact doet. 
  • Als je baby niet met het speelgoed uit zijn bedje speelt, haal dit er dan uit. Het speelgoed zou op de baby kunnen komen en de ademhaling belemmeren. 
  • Een kamer kan al snel te druk worden. Als je allerlei leuke printjes voor je behang hebt bijvoorbeeld. Je zou één muur van de kamer kunnen behangen met dat leuke behang. De rest van de kamer zou je dan een neutralere kleur kunnen geven, zo kan je dus wel dat leuke behang gebruiken, zonder dat de kamer te druk wordt. 

Handig om aan te schaffen in de babykamer:

  • Een wiegje of ledikant.
  • Een commode met een aankleedkussen.
  • Een stoel om naast je baby te kunnen zitten of om borstvoeding in te geven.
  • Een thermometer waarmee je de temperatuur in de kamer in de gaten kan houden.
  • Een nachtlampje
  • Een kledingkast om al je babykleding in te stoppen
  • Gordijnen zodat de kamer een beetje donkerder wordt. 

Niet alles in dit lijstje is noodzakelijk, dus mocht de kamer te klein zijn of je budget te laag, zou je best wat dingen weg kunnen laten.

Zorg altijd dat je je baby goed in de gaten houd in de nacht, dit zou je kunnen doen met een baby monitor zodat je elk moment weet wat er aan de hand is in de slaapkamer van jouw baby. Een babyfoon is een optie om aan te schaffen, die neemt de bewegingen waar van de baby.

Prettige slaapplek

Een babykamer, met een ledikant en een stoel.

Een babybed in zichzelf heeft ook veel bekleding nodig om de baby zo verzorgt mogelijk te houden. Een molton is noodzakelijk in het bed van de baby. Een molton is een hoeslaken die vocht absorbeert, omdat een mens een halve liter vocht per nacht kan verliezen is een molton erg handig als je een baby hebt. Zo blijft ook een matras in een verbeterde staat dan voorheen. Zorg ook voor een laken onder de deken zodat je baby zo comfortabel mogelijk kan liggen. Leg bovenop het laken een tuck in dekentje zodat die makkelijk in het uiteinde van het bed gevouwen kan worden. Als de baby na een tijdje veel begint te bewegen onder het laken, is het handig om een slaapzak te kopen. 

Soms kan het voorkomen dat de baby bang is in het donker, dan is het verstandig om een nachtlampje aan te schaffen. Het lichtje heeft een zachte gloed dus niemand heeft last van een fel licht in de kamer. Een ander handig accessoire in de slaapkamer is een geluidsmachine. Dit is ideaal als de baby uit de baarmoeder is gekomen, omdat de baby in de baarmoeder veel geluiden hoort is dit perfect voor in de slaapkamer.

Betrouwbare oppas

Natuurlijk wil je een keertje weg kunnen samen met je partner. Of je wil iets gaan doen met vriendinnen en je partner is ook niet thuis vanwege werk of iets dergelijks en je ouders kunnen ook niet oppassen, is het handig om een oppas te regelen. Maar hoe vind je nou een goede en betrouwbare…
Lees verder
BabyBaby