Home » Babydragers » Draagdoek

Draagdoek

Een draagdoek is erg handig, hij past altijd, je hebt je handen vrij en hij neemt weinig ruimte in beslag in je tas.

Vanaf de geboorte dragen

Je kan je baby al vanaf de geboorte in een draagdoek dragen. Je baby moet dan wel voldoen aan het minimale gewicht dat staat aangegeven bij de instructies. Ook moet het gezichtje van je baby vrij zijn.

3 tips voor babydragers. 
Een moeder met haar baby in een draagdoek.
  • Zorg ervoor dat je baby niet horizontaal wordt gedragen. Je kind kan in ademnood raken als hij richting de borst gaat. Doordat je baby in een doek ligt kan hij/zij stikken. 
  • Bij jonge kinderen die nog niet zelfstandig kunnen zitten, moet de nek voldoende worden ondersteund. 
  • Zorg dat de maat van de draagdoek goed is en ook goed is afgesteld, zo kunnen ook andere mensen de draagdoek gebruiken.
Kooptips voor een draagdoek
  • Probeer samen met je partner de doek om en af te doen, de baby erin te zetten en er weer uithalen. Op deze manier kan je kijken of het allemaal een beetje soepel gaat, als je het te veel gedoe vindt, zou je beter een draagzak kunnen gebruiken.
  • Sommige doeken werken met ringen. Laat je hierover goed informeren in de winkel.
  • Kijk of je de doek in de wasmachine kan doen.
Verschillende soorten
  • Rekbare draagdoek. Een lange lap die je eerst omknoopt, vervolgens zet je je kind erin. Zorg dat hij strak geknoopt zit, zodat de doek niet uitzakt. Je draagt je kind op je buik. Hij is geschikt voor baby’s tot ongeveer 9 kilo.
  • Geweven draagdoek. Deze rekt diagonaal, hierdoor geeft hij meer steun. Je kunt je kind hierin dragen vanaf de geboorte tot de kleutertijd. Je kan hem op de buik dragen, later ook op de heup of op je rug.

Betrouwbare oppas

Natuurlijk wil je een keertje weg kunnen samen met je partner. Of je wil iets gaan doen met vriendinnen en je partner is ook niet thuis vanwege werk of iets dergelijks en je ouders kunnen ook niet oppassen, is het handig om een oppas te regelen. Maar hoe vind je nou een goede en betrouwbare…
Lees verder
BabyBaby