Home » Babydragers

Babydragers

Een babydrager kan erg handig zijn, je het je handen vrij en het neemt weinig ruimte in in je tas. Hier volgen een aantal mogelijkheden voor babydragers.

3 tips voor babydragers. 

  • Zorg ervoor dat je baby niet horizontaal wordt gedragen. Je kind kan in ademnood raken als hij richting de borst gaat. Doordat je baby in een doek ligt kan hij/zij stikken. 
  • Bij jonge kinderen die nog niet zelfstandig kunnen zitten, moet de nek voldoende worden ondersteund. 
  • Zorg dat de maat van de draagzak goed is en ook goed is afgesteld, zo kunnen ook andere mensen de draagzak gebruiken. 

Als je baby nog erg jong is dan kun je de beentjes wat meer voor de buik dragen. Het is de bedoeling dat je kind met opgetrokken knietjes zit, dit heet ook wel de kikkerhouding. 

Op je rug of op je buik dragen?

Een moeder met haar baby in een babydrager.

Buik: Je kunt de baby al vanaf de geboorte zo dragen, tenzij je baby te vroeg geboren is en zo nog erg klein is. 

Als je je kind op de buik draagt het je wel het meeste contact met je kind, op deze manier kan je ook je kind goed in de gaten houden. 

Rug: fysiek is dit het makkelijkst. Je zou je kind nog to 3-4 jaar zo kunnen tillen. Wel heb je op deze manier minder contact met je kind en kan je hem minder goed in de gaten houden. 

Als je een draagdoek gaat kopen, probeer dan samen de draagdoek om en af te knopen. Wanneer je dit teveel gedoe of te ingewikkeld vindt, is een draagzak een betere aanrader. Kijk ook of je de draagdoek in de wasmachine kan doen.  

Een draagdoek is niet de meest veilige plek voor een baby om in te slapen. Mocht het zo zijn dat je je baby niet in bed kan leggen, zorg er dan voor dat je op de volgende dingen let. 
  • Zorg dat je baby het niet te warm krijgt. 
  • Zorg dat je je de baby goed in het zicht hebt.
  • Probeer te voorkomen dat de baby te veel met zijn hoofdje naar voren ligt. Dit kan de luchtstroming in de weg zitten. 

Ga niet fietsen met een draagdoek. Dit is erg gevaarlijk. Het doek biedt namelijk geen enkele bescherming tegen een val. Als je de draagdoek op je buik zou dragen zou het hoofdje van de baby tegen het stuur kunnen aankomen, of als je valt kun jij er bovenop vallen. 

Betrouwbare oppas

Natuurlijk wil je een keertje weg kunnen samen met je partner. Of je wil iets gaan doen met vriendinnen en je partner is ook niet thuis vanwege werk of iets dergelijks en je ouders kunnen ook niet oppassen, is het handig om een oppas te regelen. Maar hoe vind je nou een goede en betrouwbare…
Lees verder
BabyBaby