Home » Babybedden » Standaardbed

Standaardbed

Bij een standaardbed en ook bij andere babybedjes is het belangrijk dat het matras goed aansluit. Het mag niet meer dan 2 centimeter langer of korter zijn. Een goed matras is een stevig maar zacht matras.

Een blije baby in een standaardbed

Zorg er wel voor dat het ook weer niet te zacht is, als het matras te zacht is kan het hoofdje er in weg zakken. Qua beddengoed zorg je ervoor dat je het kort opmaakt, zodat de babyvoetjes bijna het uiteinde van het bedje aanraken. Op deze manier kan de baby niet onder de deken komen.

Gebruik geen hoofdbeschermers tegen de spijlen van het standaardbed hier kan de baby met zijn gezicht tegen aan gaan liggen, hierdoor krijgt hij weinig lucht. Het wordt afgeraden om tot je kindje 2 jaar oud is, geen dekbed of kussen te gebruiken. Door een dekbed kan warmtestuwing ontstaan, doordat kinderen het al vaak snel warm hebben. Een kussen is onnodig en ook gevaarlijk dit zegt het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid.

Betrouwbare oppas

Natuurlijk wil je een keertje weg kunnen samen met je partner. Of je wil iets gaan doen met vriendinnen en je partner is ook niet thuis vanwege werk of iets dergelijks en je ouders kunnen ook niet oppassen, is het handig om een oppas te regelen. Maar hoe vind je nou een goede en betrouwbare…
Lees verder
BabyBaby