Zonnebrand

Je wil natuurlijk niet dat als je op vakantie gaat, dat je kindje verbrandt door de zon. Het is daarom verstandig om je kinderen iedere twee uur in te smeren met zonnebrand. Dermatologen waarschuwen namelijk hoe vaker je kind verbrandt, hoe groter de kans is op huidkanker op latere leeftijd.

Een afbeelding van zonnebrand. Het is getekend met een blij zonnetje.

Je hoeft niet een speciale zonnebrand te hebben voor je kinderen, maar zonnebrandmiddelen voor volwassenen en kinderen zijn wel anders. Op kinderzonnebrand producten, moet wel een waarschuwing staan om baby’s uit de directe zon te houden. Verder hebben de producten van kinderen een hoge beschermingsfactor en zijn meestal waterproof. Koop liever ook geen zonnebrand met parfum, dit kan namelijk schadelijk zijn voor de kinderen.

Nog een aantal andere tips van de Consumentenbond waar je op moet letten.
  • Baby’s en peuter kan je het best helemaal uit de zon houden.
  • Kleding helpt tegen de zon. Je hebt zelfs speciale UV-kleding.
  • Zet kinderen een pet of hoed op.
  • Gebruik een zonnebrand met een SPF van minimaal 30.
  • Smeer jezelf en je kinderen het liefst 30 minuten voor dat je de zon in gaat in. Zo heeft de zonnebrand genoeg tijd om door de huid te dringen en in te werken.

Pas op met zonnebrandspray bij kinderen. Ze moeten de spray natuurlijk niet in ademen.

Betrouwbare oppas

Natuurlijk wil je een keertje weg kunnen samen met je partner. Of je wil iets gaan doen met vriendinnen en je partner is ook niet thuis vanwege werk of iets dergelijks en je ouders kunnen ook niet oppassen, is het handig om een oppas te regelen. Maar hoe vind je nou een goede en betrouwbare…
Lees verder
BabyBaby