Draagzak

Met een draagzak kun je op pad zonder dat je je handen vol hebt aan je baby. Toch heb je op deze manier wel je baby lekker dicht tegen je aan en kun je gewoon contact houden.

Een vader met zijn baby in een draagzak.

Een draagzak is een voor gevormde babydrager. Deze hoef je dus niet te knopen zoals een draagdoek. Let wel op de maat van de draagzak, als je kindje te klein is en wegzakt, zou hij kunnen stikken.

Soorten draagzaken
  • Je hebt draagzakken voor pasgeboren baby’s.
  • Soms kan je ook draagzakken voor grotere baby’s kleiner maken, door een uitneembare zitverkleiner.
  • Ook zijn er draagzakken die je alleen kunt gebruiken voor grotere baby’s.
Zo niet dragen:
  • Zorg ervoor dat je baby niet horizontaal wordt gedragen. Als je baby richting de borst zakt, kan hij in ademnood raken.
  • Draag je kind ook niet de hele tijd. Het is belangrijk dat hij ook op zijn rug, buik of zij ligt.
Op de rug of op de buik dragen?

In het begin wordt aangeraden het liefst je baby op de buik te dragen, je hebt zo meer contact met je baby. Als je baby wat ouder is kun je je baby ook op je rug dragen, je baby kan dan zo meer om zich heen kijken. Zorg er wel voor dat je baby dan met zijn buik richting jouw buik of rug zit.

Betrouwbare oppas

Natuurlijk wil je een keertje weg kunnen samen met je partner. Of je wil iets gaan doen met vriendinnen en je partner is ook niet thuis vanwege werk of iets dergelijks en je ouders kunnen ook niet oppassen, is het handig om een oppas te regelen. Maar hoe vind je nou een goede en betrouwbare…
Lees verder
BabyBaby